Hajdú Steve, Dopeman, VV Anikó, VV Éva – Hitelcsapdában a hírességek

A frank árfolyamának emelkedése bizony még azokat is rendkívül nehéz helyzetbe tudja hozni, akikről nem gondolnánk. Hajdú Steve, Dopeman, Anikó, és Éva is a saját bőrükön tapasztalják ennek a megváltozott helyzetnek a keserűségét.
Hajdú Steve akkor vette fel hitelét, amikor a svájci frank 160 forint körül volt. Amikor az árfolyam elérte a 220 forintot, az már komolyan érintette. Amikor a pénz először 260 forint fölé ugrott, úgy fogalmazott, elszabadult a pokol. A színész autót vásárolt. A havi törlesztőrészlet azóta csaknem a duplájára emelkedett. Ő egyszerűn méltatlannak érzi a helyzetet. Bár még fizeti, a határidőket egyre nehezebben tartja be.
Nemcsak a színésznek, a reppernek is gond az árfolyam-emelkedés. Dopeman is kocsit vett, az ő részletei is megduplázódtak. Dopeman mégis talán a szerencsésebbek közé tartozik: fél év, és letudja a hitelét.Talán a Való Világ két szereplője van a legnehezebb helyzetben
VV Anikóval budapesti albérletében találkoztunk. A lány néhány éve Baján vett lakást, amelyet eladni, kiadni nem tud. Kénytelen fizetni a 46-ról, lassan 100 ezer forint felé közeledő havi törlesztőrészletet. Már ha tudja, ugyanis a lánynak már az elmaradásokkal is küzdenie kell.
VV Éva nem egyedül, hanem egész családjával került bajba: a válság kezdetekor vettek fel hitelt a házukra, mert a villalakó, kétdiplomás édesapjának munkahelye megszűnt. Most fizikai munkát végez, hogy valami bevétel legalább legyen a kiadások mellett.