Visszavonulót fújt a TV2: Megasztár 6 törölve!?

Néhány hete hatalmas csinnadrattával harangozták be a hatodik Megasztár indulását, és a TV2-nél mindenki erről beszélt: dolgozók, műsorvezetők, de még a régi megasztárosok is. Most mégis lefújták az egészet. Csak két hét telt azóta, hogy hosszú sorokban toporogva várták a reménykedő sztárjelöltek a meghallgatást: a hatodik Megasztár zsűrije augusztus 5-én és 6-án tartotta az előválogatókat, ahol több ezren próbálták egyetlen percben meggyőzni a zsűritagokat: ők lehetnek a jövő nagy reménységei.
A TV2 óriási csinnadrattával és estéllyel harangozta be hivatalosan is a tehetségkutató újabb szériájának indulását, a Mega-Partyn a műsor készítőin kívül számos egykori versenyző is feltűnt, miközben mindannyian izgatottan várták, vajon kik lesznek az új trónkövetelők.
Már csak két kérdés maradt nyitva: az egyik, hogy ki lesz Till Attila műsorvezető-társa. A korábban bebetonozottnak hitt Liptai Claudiától ugyanis a csatorna szép fokozatosan megvált, előbb a reggeli Mokkában köszöntek el tőle, aztán felröppentek a hírek, hogy már a Jóban Rosszban történetében sem lesz sokáig jelen, és eléggé beszédes módon a Megasztár-fogadáson már vendégként sem jelent meg.
A másik kérdés pedig maga a műsor indulása volt. Csakhogy nagyon úgy tűnik, ez még a korábbiaknál is bizonytalanabbá vált, egyre több helyről érkeznek olyan hírek, amelyek szerint a csatorna határozatlan időre elhalasztja a Megasztár-startot. Bár a TV2 sem hivatalos közleményt nem adott ki, sem a kérdésünkre nem reagált, a túlzott hallgatás mindenképp gyanakvásra ad okot: amit nem cáfolnak, arról előbb-utóbb kiderül, hogy tényleg igaz.
A szóbeszéd szerint a döntés hátterében egy másik, jóval nagyobb sikerrel kecsegtető reality-show indulása állhat, az ÖsszeEsküvők című párkereső műsor külföldön több nézettségi rekordot is megdöntött, így a csatorna vélhetően nem akarja egyik műsorával agyonütni a másikat.
Ugyanakkor nem lehet azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy az RTL Klub épp a napokban jelentette be: szeptember 3-án rajtol a második X-Faktor, ami már az első évben is magasan verte a Megasztárt, még azt követően is, hogy a TV2 behódolt a nyomásnak és szombatról áttette péntekre a közvetítéseket.
Hogy a halasztás mennyit segíthet a TV2-n, nagy kérdés, hisz a tervek szerint karácsonyig elhúzódó X-Faktor végével egyidőben elindul az ötödik ValóVilág, és még javában tartani fog, amikor jövő tavasszal újra kezdetét veszi az ugyancsak tervben lévő Csillag Születik - megannyi rekordnézettségű show, amelyekkel szemben a TV2-nek igencsak fel kell kötnie a nadrágját, és több, feltűnően látványos módosítást kell bevezetnie, hogy érdemi versenyhelyzet alakulhasson ki.
A szállingózó - vagy lassan már záporozó - hírek ellenére a Megasztárra jelentkezők semmilyen értesítést nem kaptak, a műsor hivatalos oldalán pedig óriási cím harsogja az arcunkba: "Több ezren tolongtak a Megasztár válogatóján". A harasztot zörgető szél meg csak süvít tovább...
TV2-től az alábbi hivatalos nyilatkozatot kaptuk Illés Gabriellától, a Megasztár producerétől:
"A Megasztár indulásának elhalasztásáról már elkezdtük tájékoztatni a jelentkezőket. A következő időszakban új valóságshow-nkra, az ÖsszeEsküvőkre koncentrálunk, ám mindez nem érinti a Megasztár előkészületeit: túlvagyunk egy több ezer fő részvételével lezajlott, igen sikeres válogatáson, a háttérben pedig tovább folytatjuk a munkát."