Celebek +18 - Üzenőshow lett az X-Faktorból

Profilt váltott az RTL Klub műsora: tehetségkutatás helyett nagyobb hangsúlyt kapnak a sajtónak szánt üzenetek, amik nemcsak fárasztóak ekkora adagolásban, de az átlag néző nem is érti, miről van szó. Szombaton ismét téma volt Ördög Nóra kinézete, reagáltak a comment:com-nak, a Bors lesifotói miatt hülyét csináltak saját énekeseikből, és téma volt Alekosz átpártolása is a TV2-höz. Mindez egy adás alatt.
Egyre meghökkentőbb közjátékokkal rukkol elő az X-Faktor stábja a szombat esti élő adások alatt, egyetlen alkalmat se elmulasztva, hogy ne reagáljanak a sajtó híreire, kritikájára és megállapításaira, legyen szó akár Ördög Nóra megjelenéséről vagy az énekesek magánéleti pletykáiról.
A műsorvezető először csak szóban reflektált arra, amikor frizurája és ruhája miatt moncsicsifejű Nagymadárhoz hasonlítottuk, később pedig sapkát húzott a fejére. A szerkesztők sem maradtak tétlenek, amikor a comment:com és olvasói a harmadik döntő kapcsán magyarázatokat kerestek a Muri Enikő előadása alatt látszólag semmiből előkerülő táncosnő esetére: a következő adásban a blognak két poénosnak szánt képvágással is üzent a csatorna. Innentől kezdve pedig úgy tűnik, profilt váltott az X-Faktor, a szombat esti adásban ugyanis nagyobb hangsúlyt kapott az üzengetés, mint a tehetségkutatás. Ördög Nóra a beköszönés után egyből a szőrmekucsmájára terelte a szót - mintha tényleg azért viselte volna azt korábban, hogy elterelje a figyelmet a frizurájáról -, majd azon sopánkodott, hogy most meg az állatvédők szálltak rá. Ezek után azt hihetnénk, az önalázással beérte a műsor, de nem, hiszen még celebgyáruk újszülöttjeit is bevonták a játékba.
„Nagyon menő dolog történt az X-Faktorosok életében is. Felbukkantak a paparazzok” – reagált Ördög Nóra most a Bors pár nappal ezelőtti képeire, amiket egy buli alkalmával Kováts Veráról és Baricz Gergőről lőtt el a lap fotósa. „A szombat esti stáb bulik alatt is lesben állnak és fotóznak, de nem szeretnénk, ha szegény paparazzók megfáznának, ezért mi már most megelőlegezzük a ma esti fotókat, megmutatjuk a jövő heti címlapokat” – konferálta fel a műsorvezető azokat a beállított képeket, amiken az énekesek többek között alkohol társaságában pózolnak. A Sötét lovag se küzdött ennyit
Itt már annyira abszurddá vált az egész, mint a Sötét lovag esete a Gyalog galoppban: Artúr király is csak pislogni tudott, hogy lehet valaki ennyire hülye, hogy kezek és lábak nélkül is pattog a győzelemért. Az RTL Klub pedig még tovább pattogott: Lil C előadása után egy olyan pár sétált be a színpadra, akiknek nemi szerveiket pixelezett hatású anyaggal takarták el. „Hát igen, a televíziózás világa továbbra is varázslatos, egyedül a mi kollégáink képesek arra, hogy élőben kikockázzák az intim testrészeket” – utalt vissza Ördög Nóra ismét a comment:com olvasóinak elméletére, miszerint az élő showműsorba olykor előre felvett anyagot is bevágnak a szerkesztők.
Ennél a pontnál már Artúr király is inkább a saját kardjába dőlt volna, persze mindehhez ismernie kellene az előzményeket. Az RTL Klub a maga kétmilliós nézettségével viszont egy - az X-Faktor nézettségéhez mérten - jóval alacsonyabb olvasottságú bloggal játszadozik, miközben a comment:com-on zajló események ismerete nélkül a maradék több százezer néző szombat este semmit nem értett ebből a közjátékból. Alekosz vs Malekosz. Azért az átlag család sem maradt ki a jóból, minden bizonnyal nekik szólt ez a csodálatos szójáték, amit meg a TV2-nek üzent a csatorna: „A héten egy embert már elveszítettünk, hozzánk is begyűrűzött a görög válság, a trójai falovunk már a túloldalon van, de sebaj, mert az X-Faktorban itt van nekünk Malekosz."